Kalmar Filmstudio

Monica Evenäs fick Kalmar Kulturpris 2018

I 41 år har Monica Evenäs varit medlem i Kalmar filmstudio. Sedan mitten av nittiotalet har hon varit med i styrelsen och de senaste 16 åren ordförande. På måndagskvällen tilldelades hon Kalmar kommun Kulturpris för sitt ”hängivna och outtröttliga arbete.”

I motiveringen till Kulturpriset, som är på 25 000 kronor, står att läsa:

”Monica Evenäs tilldelas 2018 års kulturpris för sitt hängivna och outtröttliga arbete med att visa kvalitetsfilm i Kalmar. I sitt mångåriga engagemang i Filmstudion har Monica varit en drivande kraft för att Kalmarborna ska kunna få se ny och intressant film. Hon har med en outsinlig entusiasm stimulerat intresset för kvalitetsfilm och skapat en samlingspunkt för Kalmars filmintresserade.”

Rapport från hemsideansvarige Nicolas Bredefeldt.

Läs mer på: 
Barometern
Östra Småland
24kalmar.se

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på whatsapp